Všeobecné informace

Culinary Arts Academy

Aktuality a zajímavosti

Objevte kampus Culinary Arts Academy z vašeho počítače díky virtuální tour!
Kampus Lucern
Kampus Le Bouveret


 Síť absolventů

Absolventi (tzv. Alumni) prestižních švýcarských škol hotelového managementu mají možnost zapojit se po dokončení studia do sítě absolventů (Alumni Network). Ta jim umožní zůstat v kontaktu s přáteli, sdílet zkušenosti s ostatními, nacházet nové kontakty, pomůže jim rozšířit obor hotelnictví v jejich zemi. Vytvoří si svůj online profil, díky kterému mohou najít budoucího zaměstnavatele, mohou se také účastnit profesních setkání, kariérních veletrhů nebo právě setkání absolventů. O jednom takovém setkání se dočtete zde

Fábio Henrique Watanabe - Brazílie
Fábio se stal finalistou prestižní světové kulinářské soutěže Bocuse d'Or v roce 2013. Jak sám říká, tomuto úspěchu vděčí Culinary Arts Academy, kde získal potřebné vzdělání a kde bylo zaseto zrno jeho vášně! Více zde

Ryan Zimmer - USA
"Moje rada studentům? Trpělivost, pýcha a oddanost. Tato tři slova mi říkával můj švýcarský instruktor na Culinary Arts Academy a ta byla důvodem mého následného úspěchu!" Ryan nyní pracuje v hotelu v Hong Kongu jako profesionální cukrář. Jak se k této práci dostal se dočtete zde

„Moderní trendy i nejjemnější odkazy na tradice – to jsou odstíny současného kulinářského umění.”

Švýcarská akademie kulinářského umění je jednou z nejlepších škol svého druhu na světě. Své studenty dokáže všestranně připravit na kariéru v sektoru služeb od jazykových a manažerských znalostí až po ty nejdetailnější dovednosti v přípravě jídla. Kombinace praktických dovedností v kuchyni s moderními nástroji pro správu a vedení restaurace si mohou studenti vyzkoušet v rámci stáží v některé z nejlepších čtyř a pětihvězdičkových restaurací, z nichž některé nesou ocenění michellinskou hvězdou.

Školní areály ve městech Lucern a Le Bouveret se nacházejí v srdci Evropy, obklopeny kulinářskými tradicemi z Itálie a Francie. Studijní programy dosáhly evropského uznání a dále následují moderní trendy v této specifické oblasti pohostinství. Kulinářské umění je žákům předáváno s individuálním přístupem díky malému počtu studentů ve třídě.

Vyučujícími jsou mezinárodně zkušení šéfkuchaři a instruktoři, kteří podporují kreativitu a samostatný přístup svých studentů k zadaným úkolům. Výuka probíhá v moderních zařízeních s nejnovějším technologickým vybavením cvičných kuchyní.

Studenti se postupně seznamují se současnými nejpopulárnějšími kuchyněmi, jako jsou středomořská, indická, thajská, čínská a mexická. Jednou z věcí, která všechny tyto kuchyně spojuje, tvoří osobnost kuchaře – úspěch kuchyně totiž odráží profesionální přístup lidí, kteří ovládají své umění k dokonalosti. K dalším dovednostem, které studenti v průběhu studia získají, patří tvorba menu, nákup potravinářských komodit, sestavení rozpočtů, správa infrastruktury kuchyní a restaurací, vedení týmu lidí.

Šéfkuchař Patrick Diethelm, vyučující na Culinary Arts Academy Schwitzerland, člen Světové asociace kulinárních společnosti (WACS)

„Moje role lektora znamená být kulinářským rádcem a kuchařem s velkou vášní, trpělivostí a profesionální hrdostí.  Jsem hrdý právě na to, že jsem vyučoval a vedl více než 1000 studentů z více než 45 zemí světa. Sdílím s nimi svou vášeň pro jídlo a pro tento pestrobarevný svět kulinářského průmyslu.“

>>> Informační leták si stáhněte zde.

 Pro více informací o tomto programu nám volejte na +420 224 934 279  nebo pište na info@studypoint.cz.

 

Přihlásit se na kurz